Финалистът от Sofia Open 2023 Джак Дрейпър се класира за полуфиналите

...
Финалистът от Sofia Open 2023 Джак Дрейпър се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Водачът в схемата отпадна в Аделаида

Финалистът от Sofia Open 2023 Джак Дрейпър се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в Аделаида, откакто отстрани лидера в главната скица Томи Пол (САЩ) с 6:1, 6:4. Дрейпър безусловно опустоши американеца в първия сет, когато за 28 минути три пъти проби подаването му и дръпна с 6:1.

През втората част още веднъж Дрейпър контролираше събитията на корта, като единствено един път се наложи да избави точка за пробив. Пол поведе с 40:30 при 2:2 и подаване на британеца, само че не съумя да осъществя шанса си. В същото време Дрейпър изчака своя миг в края на частта и я взе с 6:4.

" Мисля, че се връщам като доста по-добър състезател, сподели спечелилият, който лекуваше до скоро контузия в рамото. Не би трябвало да приказвам доста, защото е началото на сезона. Но Томи Пол е страховит спортист, няма подозрение, че е от най-трудните играчи за побеждаване. И точно това ми дава самочувствие да имам вяра, че съм в вярната посока, сподели Джак Дрейпър след мача. Дрейпър досега не е печелил шампионат от АТР и това в допълнение го стимулира в подгряващия шампионат преди Откритото състезание на Австралия.

Негов противник в спор за място на финала ще бъде Александър Бублик от Казахстан, който в профил Лоренцо Музети (Италия) с 6:3, 6:7 (4:7), 7:5. В другата полуфинална среща противопоставя № 3 Себастиан Корда (САЩ) и Иржи Лехечка (Чехия). Корда в профил Крис О " Конъл (Австралия) с 6:4, 6:4 за 90 игра, а Лехечка надигра Николас Джари (Чили) с 6:4, 7:5.
 Новак Джокович победи с купата шампионата по тенис в Аделаида
Новак Джокович победи с купата шампионата по тенис в Аделаида

Сърбинът избави мачбол при успеха си на финала над Себастиан Корда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР